Актуално

На фокус

Милен Митев е новият шеф на БНР

Милен Митев е новият шеф на БНР

04.08.2021

Втори фронт

689


Директорът на Административната дирекция в БНР Милен Митев ще бъде обявен за временно изпълняващ длъжността генерален директор на общественото радио, съобщиха за „Сега“ от „Драган Цанков“ 4. Митев заема длъжността след оттеглянето на Андон Балтаков. Митев е роден на 4 март 1984 година. Завършва специалност „Право“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Започва работа в БНР през 2009 година като юрисконсулт. Притежава опит в областта на закрилата на авторски и сродни права, обществените поръчки, медийното, трудовото и административното право, управлението на имущество и участието в европейски проекти и програми. От 2013 до 2019 година е член на Правния комитет на EBU – Европейския съюз за радио и телевизия. В периода август 2018 година – юли 2019 година е директор на Дирекция „Правна и човешки ресурси“ на БНР. От септември 2019 до март 2020 година работи в БТА. От 1 април 2020 година е директор на дирекция в БНР. Митев ще управлява националното радио до провеждането на конкурс за нов титулярен директор, което трябва да се случи до 3 месеца. 

Вчера БНР съобщи, че досегашният генерален директор на радиото Андон Балтаков напуска поста си. За решението си Балтаков информирал работещите в медията с писмено съобщение. "Депозирах молба за предсрочно прекратяване на договора ми за управление на БНР, считано от 6.8.2021 година. Мотивите са дълбоко лични, поради което искрено моля за въздържаност от анализи и коментари", се казва в него. "За мен беше и привилегия, и невероятна възможност да управлявам БНР в един толкова повратен момент в историята на организацията. Заедно постигнахме много в програмен, административен и финансов аспект. Основните постижения съм ги очертал в отчетите на БНР до СЕМ, като последният ще бъде предаден на регулатора в четвъртък. Вярвам, че Съветът за електронни медии ще подбере ръководител, който не е обвързан с политически или икономически интереси и който ще продължи работата по трансформацията на организацията“, се казва още в посланието на Балтаков към работещите в общественото радио.

След подадената оставка председателят на СЕМ Бетина Жотева съобщи, че ще предложи някой измежду дългогодишните водещи в БНР Силвия Великова и Петър Волгин за временно изпълняващи длъжността генерален директор на БНР до избора на нов титуляр за шеф. Впоследствие обаче стана ясно, че и двамата са отказали да заемат шефското място.

  Източник: СЕГА

Свързани статии