Актуално

На фокус

Мика Зайкова: Вече е сигурно, че аз ще открия 46-то Народно събрание

Мика Зайкова: Вече е сигурно, че аз ще открия 46-то Народно събрание

16.07.2021

Втори фронт

463


Вече е сигурно, че аз ще открия 46-то то Народно събрание, тъй като съм най-възрастната. Още не се съм си подготвила речта към колегите, но това, за което ще апелирам е разум и отговорност. Предизвикателство ще бъде не откриването на парламентарната сесия, а работата, която ни чака след това Очаквам отговорност от всички народни представители.
Това коментира пред actualno.com депутатът от „Има такъв народ“ Мика Зайкова.

Тя бе категорична, че правителство ще бъде съставено: „Няма да е лесно, но трябва. Изчакайте да влезем в парламента и нека да започнем стъпка, по стъпка. Трябва да има ново правителство и ще има. Длъжни сме да го направим. Изчакайте да видим какво ще се случи на брифинга днес“, добави тя.

Според Зайкова партиите ще стигнат до консенсус въпреки разминаванията в момента.

„Лично аз ще работя за това, което е записано в програмата на „Има такъв народ“. Обещах социална справедливост, доходи, ръст за пенсии, заплати и ще се боря за това“, добави тя.

„Очаквайте една много интересна пресконференция днес от “Има такъв народ“, заяви новоизбраният народен представител във връзка с обявената пресконференция днес в 13 часа, на която ще присъства част партийното ръководство. До нея се стигна след като вчера Слави Трифонов обяви, че оттегля кандидатурата за министър-председател на Николай Василев и обеща да ревизира правителството, което първоначално предложи. Василев също ще отговаря на журналистически въпроси днес. По-рано днес стана ясно, че и предложената за министър на културата Станислава Армутлиева се отказва от поста.

    Източник: frognews

Свързани статии