Актуално

На фокус

Мика Зайкова: Народът вече няма да ни чака

Мика Зайкова: Народът вече няма да ни чака

20.07.2021

Втори фронт

2592


"Аз пак съм най-старото нещо и ще трябва да откривам. Нямам още подготвена реч. Народът вече няма да чака, а работа ни чака много. Да, изборите са демократична процедура, ама народът май му омръзна вече да ходи на избори... Да се надяваме на здравия разум". Така 79-годишната Мика Зайкова, избрана за депутат и в 46-ия парламент от "Има такъв народ" на Слави Трифонов, коментира пред БНР старта на новия парламент. В сряда тя ще открие отново първото пленарно заседание.

През април доайенката на парламента откри с прочувствена реч предишното Народно събрание, което просъществува рекордно кратко - около месец.

Ден преди началото на работата на 46-ото Народно събрание, парламентарните групи ще проведат днес заседания в партийните си централи. Ръководствата им се срещнаха вчера, за да обсъдят технически въпроси около дневния ред и разпределението на местата в пленарната зала. Заседанията ще се провеждат в сградата на пл. "Народно събрание".

От вчера текат и консултации за номинациите за председател на парламента. Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира, че към момента ПГ няма своя кандидатура за поста, от "Има такъв народ" засега мълчат по въпроса, но се очаква отново да издигнат Ива Митева. От ГЕРБ, която е с втората по численост група в НС, засега не коментират дали ще имат свой кандидат, след като Цвета Караянчева не стана депутат.   

   Източник: СЕГА

Свързани статии