Актуално

На фокус

Мика Зайкова: "Мъка ми е, че пак започваме наново, а резултатът пак горе-долу ще е такъв."

Мика Зайкова:

12.09.2021

Втори Фронт

553


Надявам се, че и нашите и другите депутати са узрели, че вече трябва да се работи. Единственото, което ще ги помоля, ако се наложи да открия НС, е да си спомнят и да помнят клетвата, че на първо място са интересите на народа. Айде да забравим всичко останало! Това призова в "Денят започва" с Георги Любенов" на БНТ Мика Зайкова от "Има такъв народ", която е най-възрастният депутат в 45-тия и 46-тия парламент.

Диалог и компромис - това трябва да видим в следващия парламент, смята Зайкова.

"Мъка ми е, че пак започваме наново, а резултатът пак горе-долу ще е такъв. Не знам кой ще има мнозинство. Работата е, че пак трябва да се научат да работят заедно, защото политиката е диалог и разумен компромис - нищо друго, това е", обясни Зайкова.

Като финансов експерт, тя коментира дългите среднощни заседания по актуализацията на бюджета и акцентите в нея. Става въпрос да има пари. Ковид криза има ли - необходими са не само ваксинации, ами и пари за лекарства, да се лекуват хората. Второ - мигрантска криза има ли? Тя е на вратата ни, подчерта Мика Зайкова. Според нея хората са очаквали актуализация на пенсиите, а не по 120 лв. за три месеца.

"Само че аз имам един въпрос - как на хората после ще им вземат тези 120 лв? Няма как едно следващо правителство да каже на пенсионера - дотук си вземал 120 лв, но сега ти ги вземам и ти давам колкото ти се полагат по актуализация. Аз съм готова да се обзаложа, че няма такова правителство, което да вземе на пенсионерите тези 120 лв.", убедена е Мика Зайкова.

Източник: БНТ, Гласове

Свързани статии