Актуално

На фокус

Мика Зайкова, ИТН, пред Радев в Пловдив: Ние се провалихме, няма какво да си говорим

Мика Зайкова, ИТН, пред Радев в Пловдив: Ние се провалихме, няма какво да си говорим

30.08.2021

Втори фронт

11098


Държавният глава Румен Радев и народният представител от „Има такъв народ“ Мика Зайкова влязоха в дискусия за концесията на Летище Пловдив. Това се случи в третия ден от посещението на президента в Родопите, предава bTV.

Граждани на Смолян поискаха да им съдейства за подобряване на инфраструктурата и опазването на горите от пожари. Сред тях се оказа и депутатът от „Има такъв народ“, която получи възможността да зададе директно въпросите си към президента.

Радев прогнозира, че след 20 г. до Смолян ще се стига бързо и удобно по въздуха.

„Комуникациите са изключително важни в този район, и то не само в транспортно отношение. Ако искаме да привлечем инвеститори и то сериозни, трябва да отчитаме фактора за спестяване на време“, допълни Румен Радев и даде пример, че тричасовото пътуване от Пловдив до Рудозем е голяма загуба на ресурс за бизнеса.

Tози негов коментар предизвика реакцията на депутата Мика Зайкова, която поиска да бъде решен проблемът с концесията на летище Пловдив.

„Г-н президент, не е зле Летище Пловдив да стане гражданско летище. Вие като летец да помогнете и да дадете акъл поне на следващите, защото ние се провалихме, няма какво да си говорим“, заяви тя.

По думите й проектът е провален заради искан рушвет.

„В последните години „концесия“ се превърна в мръсна дума заради ниските такси и износа на безценни суровини на безценица“, отговори Румен Радев и допълни, че са необходими не само законодателни, но и организационни промени и сериозни контролни механизми.

   Изтоник: onovini.eu

Свързани статии