Актуално

На фокус

Мика Зайкова: Имате милиончета за субсидията си, а нямате пари за пенсионерите

Мика Зайкова: Имате милиончета за субсидията си, а нямате пари за пенсионерите

05.05.2021

Втори фронт

17851


„Само преди 10 минути вие гласувахте да си запазите субсидията. Донесохте от девет дерета вода, за да докажете, че трябва да имате милиончета във вашата субсидия, а сега за българските пенсионери няма пари“. С тези думи народният представител от „Има такъв народ“ Мика Зайкова се обърна към представителите на ГЕРБ по време на обсъжданията в парламента за актуализация на пенсиите.
„Не си ли спомняте какво каза господин финансовият министър, че нашият фискален резерв е в прекрасно състояние и има 8,5 милиарда там. Колегите са изчислили колко трябват – 185 милиона на месец. До края на годината трябват 1 млрд. и 110 милиона лева. Извинявайте, колеги, но ще намерите пари за българските пенсионери“, каза Зайкова.

„Българските пенсионери мизерстват, те са най-бедните в Европа. Не ви ли е неудобно да кажете, че няма пари. За всичко друго имате пари. Милиончетата да си ги сложите в субсидията имате, а нямате пари за българските пенсионери. Ще намерите! Има във фискалния резерв пари!“, категорична бе тя.

  Източник: frognews

Свързани статии