Актуално

На фокус

Меркел: Противоепидемичните мерки в Германия трябва да останат поне още 8 седмици

Меркел: Противоепидемичните мерки в Германия трябва да останат поне още 8 седмици

12.01.2021

Труд

4383


Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че стриктните мерки за ограничаване на COVID-19 трябва да останат в сила за още 8 до 10 седмици, предаде "Билд", позовавайки се на източник, присъствал на вътрешното заседание на работната COVID група. Тя е посочила пред депутати от нейната консервативна партия, че очаква локдаунът в Германия, целяща да ограничи разпространението на коронавируса, да продължи до началото на април.

Меркел е изразила притеснения по отношение на разпространението на новия щам на коронавируса, който произхожда от Обединеното кралство, пише още изданието и добавя, че канцлерът е прогнозирал десетократно увеличаване на честотата на заразяване с вируса до Великден, ако Германия не постави под контрол неговото разпространение.

"Ако не успеем да спрем този британски вирус, тогава ще имаме десети пъти повече случаи до Великден. Нуждаем се от още осем до десет седмици на строги мерки", цитира "Билд" Ангела Меркел.

Досега Германия е регистрирала над 1 900 000 коронавирусни инфекции, като над 41 000 смъртни случая се дължат на Covid-19. В края на миналата седмица в страната се наблюдаваше най-рязко увеличение както по отношение на новите случаи, така и на смъртните случаи, откакто започна пандемията в страната.

Свързани статии