Актуално

На фокус

Меркел: Има политическа борба около "Северен поток 2"

Меркел: Има политическа борба около

20.04.2021

Втори фронт

559


Германия, въпреки мнението на други страни от ЕС, взе решение в полза на „Северен поток 2“, но около проекта се води политическа борба, която е много по-широка от въпроса за доставките на газ. Това заяви във вторник германският канцлер Ангела Меркел, обръщайки се по видеовръзка към участниците в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, предаде ТАСС.

„Говорихме за това Украйна да остане транзитна държава за руски газ“, каза Меркел. „Знам, че има разногласия относно„ Северен поток 2 “, добави тя.

"Тук може да видим конфликт, който е много по-широк и засяга въпроса доколко искаме да поддържаме търговията с Русия, предимно в енергийния сектор. Германия е взела решение в полза на изграждането на Северен поток 2", продължи Меркел. "Но това е политическа борба, която мнозина оценяват по различен начин “, подчерта канцлерът.

Тя отбеляза, че „газът от„ Северен поток 2 “, който все още не се доставя, не е по-лош от газа от„ Северен поток 1 “или газ, който идва от Русия през Турция“, добавя ТАСС.

  Източник: Гласове

Свързани статии