Актуално

На фокус

Майк Помпео: В Ухан се провеждат тайни военни експерименти

Майк Помпео: В Ухан се провеждат тайни военни експерименти

31.05.2021

Втори фронт

754


Бившият директор на ЦРУ и бивш държавен секретар на САЩ Майк Помпео обяви, че в Института по вирусология в Ухан се провеждат тайни военни експерименти и изследвания, пише БГНЕС.
 
Според него има много доказателства, че коронавирусът е създаден в лаборатория.
 
Изявлението на Помпео идва няколко дни след като американският президент Джо Байдън издаде заповед на разузнаването да определи произхода на COVID-19 и то в рамките на 90 дни.
 
"Със сигурност мога да кажа, че знаем, че хора от лабораторията са си сътрудничили с Народно-освободителната армия. Т.е. там също е имало военна дейност, въпреки че те твърдят, че това е строго цивилно разследване", каза Помпео пред Fox News.
Той добави още, че Китай е отказал да каже по какво точно работи и не е осигурил достъп на Световната здравна организация.
 
"Лабораторията за тестване на вируси все още е там и работи. Най-вероятно проведени тестове са довели до изтичане на вируса от лабораторията. Само комунистическата партия на Китай знае отговора, но целият свят заслужава отговор и те трябва да ни кажат какво се е случило", каза Помпео.
 
От началото на пандемията Помпео твърди, че вирусът е изтекъл от лаборатория в Ухан.
 
"От пролетта на 2020 г. има доказателства, че вирусът произхожда от лабораторията. Знаем, че там са се разболявали хора, учени, които са се разболявали", каза Помпео и добави, че вирусите в лабораториите са били модифицирани, за да бъдат заразни и потенциално смъртоносни и че настоящата администрация на САЩ трябва да разследва това.

   Източник: dnes.bg
 

Свързани статии