Актуално

На фокус

Мая Манолова: Целият офис на "Изправи се.БГ" е бил подслушван повече от 6 месеца

Мая Манолова: Целият офис на

09.06.2021

Втори фронт

1809


Целият офис на "Изправи се.БГ" е бил подслушван повече от 6 месеца, както и журналисти. Това обяви на брифинг председателят на гражданската платформа Мая Манолова и заяви, че вероятно още утре ще имат среща с вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков за изясняване на случая.

Според Специализираната прокуратура доброволците от Изправи се. БГ! са организирана престъпна група, която е подготвяла преврат - престъпление по чл. 95 от НК, което се наказва с над 10 г. лишаване от свобода, посочи Манолова. Тя заяви, че разполагат и със съответните документи, с които могат да докажат, че е имало подслушване.

Оказва се, че от изнесените данни става ясно, че единственият инструмент, който се сочи от тази група “превратаджии”, е водна пръскачка (водоноска). Според Специализираната прокуратура и според Специализирания съд това е инструментът, с който ще бъде извършен държавен преврат, ще бъде вдигнато въоръжено въстание, ще има бутове, посочи лидерът на гражданската платформа.

Според изнесените данни от Манолова и екипа й периодът на подслушването е от лятото на миналата година и започналите тогава процеси, в които те активно са участвали, до кампанията за миналите парламентарни избори.

Причината да дадем този брифинг пред Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства е документ, който показва, че една от преписките и в момента е активна!, заяви Мая Манолова. Искане за удължаване на преписката е направено на 20 май, така офисът на Изправи се, екипът на Изправи се.БГ, могат да бъдат подслушвани във все един момент и спрямо тях да се прилагат СРС, изнесе данни Манолова.

В държавата на Борисов всяко искане на неговата оставка очевидно е държавен преврат, защото Борисов отдавна се олицетворява с държавата. Като добавим, че бе поискана и оставката на Главния прокурор, вече става ясно защо месеци наред офисът на Изправи се. БГ е бил подслушван!, обобщи Манолова.

    Източник: eurocom

Свързани статии