Актуално

На фокус

Мария, блъснала лекарка, защото е „нефилим”, твърди пред съда, че не било умишлено

Мария, блъснала лекарка, защото е „нефилим”, твърди пред съда, че не било умишлено

06.07.2022

Втори фронт

1024


Мария Карахристева, която блъсна млада лекарка на пешеходна пътека на бул. „Пещерско шосе“ миналото лято, се изправи пред съда днес в поредно заседание. Тя е привлечена като обвиняема за това, че е нарушила правилата за движение по пътищата и умишлено е причинила средна телесна повреда на Петя Аргирова.

В съдебната зала присъства както шофьорката, така и пострадалата лекарка заедно с адвокатката си Сузана Алексиева и процесът започна по същество, пише TrafficNews.

Адвокат Левашки, представящ защитата на Карахристева мисли, че престъплението не е умишлено и тя е била в „особено психично състояние” по време на инцидента. Припомняме, че според очевидци на катастрофата шофьорката нарочно е блъснала пресичащата на пешеходна пътека Петя Аргирова, като я е наричала „нефилим”, „сатанинско изчадие” и други подобни. Адвокат Левашки сподели, че след инцидента, Мария Карахристева е започнала посещение при психиатър, като състоянието ѝ значително се е подобрило.

Водачката и защитата й поискаха делото да протече по една от съкратените процедури – с разпит само на определени свидетели, но съдия Силвия Цанкова го насрочи по общия ред.

Самата Мария Карахристева сподели в съдебната зала, че признава всички факти и обстоятелства описани в обвинителния акт, с изключение на това, че умишлено е блъснала младата жена. Тя допълни още, че ще даде пълни обяснения след изслушването на свидетелите.

Следващото заседание е насрочено за 26 септември, когато трябва да бъдат изслушани свидетели и вещи лица.

   Източник: kriminalno

Свързани статии