Актуално

На фокус

Мария Бакалова не спечели Златен глобус

Мария Бакалова не спечели Златен глобус

01.03.2021

Втори Фронт

4000


Мария Бакалова, първата българка, номинирана за Златен глобус, не спечели наградата. Вместо това, представителите на чуждестранната преса в Холивуд, присъдиха отличието за най-добра актриса в музикален или комедиен филм на британската актриса Розамунд Пайк („Пука ми“).

 

Уау, какъв шок! Това бе първият коментар на „Гардиън“ след обявяването на победителката. Мнозина очакваха Мария Бакалова да спечели с „невероятния си пробив“, както много медии описваха представянето ѝ в „Борат 2“, букмейкърите също ѝ даваха най-висок шанс, но Розамунд Пайк я изпревари с ледения си образ във филма на Netflix „Пука ми“. Тя също заслужаваше наградата, въпреки че изглеждаше искрено изненадана.


„Обзалагам се, че изглежда, че много ми пука. Наистина е така, много ми пука - каза явно развълнувана Пайк. — Това беше трудна категория, особено с включването на новодошлата Мария Бакалова, която направи пробив с „Борат: Последващият кинофилм. — не пропусна да спомене по-младата си колежка победителката. — Във филма ми се наложи да изплувам от потъваща кола. Мисля, че бих предпочела да направя това, отколкото остана насаме в стая с Руди Джулиани. Мария, поздравявам те за съвършенството и смелостта ти!“.


След 2 седмици, и Пайк, и Бакалова имат шансове да получат номинации за „Оскар“. Но в такъв случай е по-вероятно двете актриса да не са в една категория, защото продуцентите на Бакалова, я представят в категорията за поддържаща роля.

  Източник: frognews

Свързани статии