Актуално

На фокус

Маринела Арабаджиева влиза в политиката, кандидатира се за депутат

Маринела Арабаджиева влиза в политиката, кандидатира се за депутат

07.06.2021

Втори фронт

672


Мариела Арабаджиева е вписана на пето място в листата на „Движение Заедно за промяната“, в което влизат ”Българските социалдемократи”, ”Евролевицата” и ПП „Европейска сигурност“. Политическото обединение е изградено около бившия вицепремиер и бос на ЦСКА Александър Томов, съобщава Флагман.бг.
Водач за 2 МИР е Николай Росенов Колев, а втори Мария Тодорова Янкова.

Председателят на РИК Бургас адв. Михаил Хаджиянев потвърди новината:

„Да, имаме подадена листа с този кандидат депутат. Към момента документите са обработени и в 18 часа ще се вземе решение за регистриране, заедно с другите партии, които подадоха документи вчера и днес“, уточни пред Флагман.бг Михаил Хаджиянев.

Маринела Арабаджиева е второто изненадващо име сред кандидат-депутатите от Бургас. Номиниран от ПП „Бригада“ е и крупният предприемач Миню Стайков.

Маринела Арабаджиева е подсъдима заедно със съпруга си Ветко Арабаджиев по обвинение за участие в организирана престъпна група за данъчни измами и пране на пари. Тя е с най-леката мярка за неотклонение, а делото срещу семейството й върви много бавно в Специализирания наказателен съд.

Кандидатурата ѝ за депутат ще я предпази единствено от евентуално повдигане на нови задържания и обвинения - т.нар. „неприкосновеност“, но няма да се отрази на образуваните до момента досъдебни производства.

     Източник: frognews

Свързани статии