Актуално

На фокус

Марешки ядосан на президента Радев, отново с атаки срещу него в ефира на Нова

Марешки ядосан на президента Радев, отново с атаки срещу него в ефира на Нова

14.01.2021

Втори Фронт

2003


Веселин Марешки продължи с атаките срещу държавния глава Румен Радев. Лидерът на ”Воля” използва ефира на Нова, за да изясни отношенията си с Радев . ”Не говоря безсмислени неща. Това за мен е един безсмислен мандат.” Така коментира Марешки консултациите при президента Румен Радев във връзка с парламентарните избори.
„В правомощията на президента не е да прави промени в Изборния кодекс. В неговите правомощия е да насрочи дата за изборите”, категоричен бе лидерът на “Воля”.


Марешки каза, че по време на консултациите президентът е обяснил, че неговите правомощия за подписване на указа за датата на вота изтичат на 26 януари. „Президентът Радев поиска 28 март – сега иска по-късна дата. Кой му натиска копчетата, кой му дърпа конците”, попита Марешки.


„Когато през декември беше обявена датата, знаете какви бяха резултатите от пандемията – много починали, ръст на заразените, затворихме държавата. Сега сме средата на януари. Всичко върши към затихване. Здравните власти, които отговарят за тези проблеми, казват, че са готови за конституционно обявената дата – първата възможна – 28 март. Трябва да говорим по същество. След като сме преживели едно затваряне и ситуацията е спокойна, е редно вота да се проведе на по-ранната дата. Единствено здравето и живота на хората има значение”, посочи той и допълни, че не е фурнаджийска лопата.

 

 

Свързани статии