Актуално

На фокус

Манолова: Предупреждавам Борисов да си свърши работата до край, има как да го задължим

Манолова: Предупреждавам Борисов да си свърши работата до край, има как да го задължим

27.04.2021

Втори фронт

4177


Предупреждавам Борисов, че няма да го оставим да прехвърли отговорността, която носи на служебно правителство или на парламента. Ние ще го задължим да си свърши работата. Трябва да се внесе актуализация на бюджета, трябва да се осигурят парите на пенсионерите и на хората от първа линия до края на годината и да се внесат документите по Плана за възстановяване и устойчивост. Няма да му позволим да проиграе този шанс за България, защото бизнеса има нужда от тези пари.

Това коментира в ефира на Нова тв Мая Манолова.

Вместо да е се занимава с квалификации и обиди на политиците, по-добре да си свърши ангажиментите към хората, допълни тя.

Мораториумът няма да падне в съда. Беше наложително да се наложи усмирителна риза на Борисов и министрите заради безобразните харчове, заради договорите за концесии, заради назначенията, обясни тя.

Нашето предложение за намаляване на депутатските заплати ще настояваме утре да влезе в дневния ред на парламента. Това не е никакъв популизъм. Това е важно, защото е важно да бъдем солидарни с българските граждани. Когато социалната министърка каза, че 24 лева на ден са достатъчни, за да живееш при положение, че ти получаваш 7-8-9 хиляди лева, не е справедливо, посочи Манолова.

По думите й от „Изправи се Мутри вън!” биха подкрепили правителство на промяната.

„Ако Корнелия Нинова внесе кабинет в парламента, тя няма да получи подкрепа нито от партията на Слави Трифонов, нито от „Изправи се! Мутри вън!“, нито от „Демократична България‘. Ние сме изпратени в парламента от гражданите, които бяха по площадите. Ние не сме изпратени, за да подкрепяме кабинет заедно с ГЕРБ или ДПС. Това е разделителна линия, която няма да преминем“, каза още Манолова.

„Слави Трифонов ясно каза аргументите си. Той обяви, че е невъзможно дългосрочно управление. Ако питате мен, имаше място за разговори, за кабинет със списък от задачи, с ясно поставени цели, с кратък хоризонт. Няма какво да се лъжем България е в тежка икономическа и здравна криза. Бизнесът е на колене. Хората се страхуват за доходите си, за работата си”, поясни Манолова.

„Сигурна съм, че при едни избори, организирани от служебен кабинет, огромна част от гласовете на демократичните партии няма да бъда откраднати. Промените в Изборния кодекс ограничават възможностите за манипулации и дават възможност на нашите сънародници зад граница да гласуват. С различни оправдания не въвеждаме електронното гласуване вече 7 години”, поясни  лидерът на „Изправи се Мутри вън!”.

  Източник: onovini.eu

Свързани статии