Актуално

На фокус

Мангъров: Здравните власти не знаят какво правят! Няма логика в действията им

Мангъров: Здравните власти не знаят какво правят! Няма логика в действията им

20.03.2021

Втори Фронт

763


Хората искат предвидимост, да има някаква логика в това, което се прави. Болшинството хора не виждат логика в това, което става. Икономическата политика е хаос, каза още той.

Здравните власти не знаят какво правят. Случващото се е чисто политическо. Това заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров в сутрешния блок по БНТ.

Защо за 10 дни, защо не за 12, защо не за 4 седмици? Ние го правим за 10 дни. До кога? До четвъртък, два дни преди деня за размисъл. Във всички тези неща не се вижда логика или, ако прозира някаква логика, тя е антилогика. Тя не е медицинска, допълни доц. Атанас Мангъров.

Той отбеляза, че хората имат страшно много проблеми и питат за всичко. Според него хората искат да имат повече икономическа свобода, да могат да вършат работата си спокойно, а тези, които правят бизнес, да го правят свободно.

Другото, което искат, да има някаква предвидимост, а не отваряме-затваряме, а не вирусът се променя – ние също. Хората искат предвидимост, да има някаква логика в това, което се прави. Болшинството хора не виждат логика в това, което става. Икономическата политика е хаос, каза още той.

Доц. Атанас Мангъров обяви и какво ще е първото нещо, което би направил, ако управлява кризата.

Първото нещо, за да не се стига до хоспитализация над 8000 души, трябва да има доболнична помощ, която да работи. Спецификата на COVID-19 е, че засяга белия дроб. По същия начин, по който вируса на хепатита засяга черния. Както вирусът на хепатита не се лекува с антибиотици, така и вируса не се лекува с антибиотици. В болници трябва да влизат хора, които имат дихателна недостатъчност, допълни още доц. Атанас Мангъров.

Източник: epicenter.bg

Свързани статии