Актуално

На фокус

Мангъров каза защо не е успял на изборите и направи прогноза за нови ковид вълни

Мангъров каза защо не е успял на изборите и направи прогноза за нови ковид вълни

14.04.2021

Втори фронт

3754


Всички мерки трябва да бъдат отменени и да се върнем към нормален живот. Това за пореден път заяви доц. Атанас Мангъров. Според него очиналите у нас сега са с 16 000 повече в сравнение с миналата година, а конкретно от COVID в тази група жертвите са 7 000.

Той коментира и резултатите от изборите и неговата загуба.

"Не можа да стигне до съзнанието на хората онова, което говорих. Партия АБВ има над 14 000 гласа, разчитах на 20 процента, защото толкова е делът на разумните хора в България, но не се получи", каза още Мангъров.

Мерките тук не бяха най-строгите в сравнение с други страни в Европа. Но медицинската част на управлението на кризата стояха хора, които в повечето време не бяха в час.

Все още съм началник на COVID отделение. Не симпатизирам на никоя от новите партии, които прескочиха бариерата.

В момента сме във фазата на постепенно затихване на поредната коронавирусна вълна, каза още доц. Мангъров. Не съм епидемиолог, за да оглавявам Националния оперативен щаб, но съм против да го оглавяват хирурзи, микробиолози и всякакви други специалисти, различни от епидемиолози. Според него Мира Кожухарова е подходящият човек за поста.

В болниците има много хоспитализирани, моето отделение е пълно, но не препълнено. Мерките трябва да бъдат разхлабени, затягането им не води до подобрение.

Винаги сме били на челните места по смъртност, защото не спортуваме, не се храним адекватно, злоупотребяваме със себе си - след тежък работен ден на салатка и ракийка, заради което сме и със наднормено тегло.

 Източник: eurocom

Свързани статии