Актуално

На фокус

Мангъров: Един медицински проблем се използва за чисто политически цели

Мангъров: Един медицински проблем се използва за чисто политически цели

08.02.2021

Факти

1657


„Известно е, че от пролетта още се съгласих да участвам в срещите, които АБВ провежда, за да разяснявам същността на Covid пандемията. Не съм имал никога аспирации към някакво политическо участие, просто нещата се стекоха по неволя. Виждате, че от сутрин до вечер се говори едно и също по всички медии и на практика единственият начин човек да се противопостави на тази масирана медийна кампания – никога досега не е било от сутринта до вечерта Covid, умрели, заразени, ваксини, набоцкани, ненабоцкани, единственият начин да се опълчиш е политически“.

Това каза доцент Атанас Мангъров пред ФАКТИ. Свързахме се с него, за да говорим за издигането му като кандидат за народен представител от АБВ и за предстоящите парламентарни избори в условия на пандемия.

Доцент Мангъров обясни, че именно ситуацията с Covid пандемията го е накарала да си помисли за политическо бъдеще. „Цялото това безумие, което се случва не само у нас, но и по целия свят, трябва да бъде спряно. Виждате, че един медицински проблем се използва за чисто политически, финансови, икономически цели. С него се нанасят много тежки вреди върху психическото състояние на хората и не на последно място – върху техния икономически статус. Вирхов – един немски медик, е казал, че медицината е политика, а самата политика е висша форма на медицина“, коментира той.

Относно това дали Covid-19 би могъл да повлияе на провеждането на изборите на 4 април, доцент Мангъров каза: „Абсолютно, нищо не пречи да ни удари трета вълна, непосредствено преди изборите. Броят на новозаразените винаги е бил израз на направените тестове. Това нещо би могло да се използва“.
 

На въпроса има ли от какво да се притесняваме, той отговори: „Не, не. Виждате, че тези нови щамове, нови варианти на коронавируса, които се изкараха на показ, всъщност имат същия антигенен строеж. Казва се, че ваксините, които се въведоха в употреба, действат както на стария, така и на новите щамове. „

„Всяко акцентиране върху това, че изборните секции са едва ли не някакво опасно място, където човек може да отиде и да се зарази, това се говори от хора, които имат интерес, колкото е възможно по-малко граждани да отидат да гласуват“, каза доцент Мангъров в края на разговора.

 

Свързани статии