Актуално

На фокус

Мангъров: Целият свят се е побъркал и реагира неадекватно

Мангъров: Целият свят се е побъркал и реагира неадекватно

19.02.2021

Банкер

5561


Целият свет се е побъркал и реагира по неадекватен начин на случващото се. Децата цяла година не хoдят на училище или като ходят  по извратен начин - половината ходят, половината не ходят. Ако сме убедени, че този начин е правилен да го правим открито, а не да ни е страх, какво ще кажат началниците. Това заяви доцент Атанас Мангъров.

В най-затворените и маскирани страни броят на заразените расте. Появяват се нови щамове. В Швеция сериозен проблем няма. Не знам защо  се действа по такъв начин. Това е феномен и ще свърши, когато се получи т.н. колективен имунитет, повтори вечната си теза доцентът пред bTV.

Той припомни, че средната възраст на хората, които са починали от COVID-19 е 75 години, а българите средно живеят до 74 години.

Доц. Мангъров не пропусна да коментира, че единственото нещо, което не трябва да се прави е да се събират много хора в закрити пространства и трябва да се спазва елементарна хигиена. "Толкова, нищо друго", препоръча инфекционистът и допълни, че който веднъж е прекарал коронавирус, няма как да се зарази от новите щамове.

На въпрос свъран с ваксините доцентът отговори: "Питат ме, дали да се ваксинират. И аз им казвам - все едно ме питате, дали да се ожените. Ваксините не са изпитани по добрата практика. Получаваме ваксини, за които се спори дали са за над 55 години, дали под 55 години. За други ваксини се правят компромиси. Още много трябва да се проучват ваксините. Но не бива да се плашат хората с неща, ако не се ваксинират. Погрешна е ваксинацията с ваксини, които не са изпитани по всички правила на изкуството."

Той коментира и избора му за кандидат-депутат от АБВ:

"Ако исках да оглавя листа, щях да бъда в друга партия. Моето решение да бъда в АБВ не е политическо, а човешко. Това е партия, която се обърна към мен, довери ми се, защото споделя моето виждане за нещата. И на практика тя ми дава пълна свобода. Не съм ангажиран с нищо. Мисля, че изборът ми е правилен и бих посъветвал много хора да ме последват. В момента разделението не трябва да бъде "леви-десни", а да има обединение срещу тази неясна, неведома сила, която кара цели държави да се самоубиват икономически. Не знам каква е тази сила, не мога да я формулирам, но тя съществува. Целият свят се е побъркал и реагира по крайно неадекватен начин".

В момента не става дума за леви и десни. Ситуацията е същата като по времето на Ваймарската република в Германия. Малките хора трябва да се обединят против тази наднационална сила, това бедствие, категоричен е доцент Мангъров.

Свързани статии