Актуално

На фокус

Малкият Фончо от махалата, който шофираше и взриви социалните мрежи

Малкият Фончо от махалата, който шофираше и взриви социалните мрежи

09.01.2021

Втори Фронт

4401


Сещате ли се за 10-годишното момче, което кара кола, насърчавано от баба си? Наричаха го Фончо 2. Втори, защото дядо му е Фончо номер едно.

Та, какво се оказа за детето, скандализирало социални мрежи, медии, общественост с това, че е оставен да  шофира най-спокойно из град пещера?

Според шефката на “Закрила на детето” в Пазарджик, цитирана от trafficnews.bg, детето се отглежда в отлични условия. Презадоволени базови потребности. Жизнено, енергично, самоуверено със самочувствие.

Припомняме:

На 22 декември в профила на дядото на малкия Фончо - Асен бе качен клип, на който се вижда, че момчето, което миналата година  е навършило 10 години, уверено върти волана на мощно BMW.  От записа се чува как бабата на Фончо го хвали , радва се , че внучето е "тарикат" , обяснява,  че е Шофьор №1. "Това е Фончо 2, той ни вози. Тарикатчето на мама, шифиор №1" радва се жената. 

Във видеото се чува и мъжки глас, който дава наставления на невръстния шофьор. Той от своя страна спокойно и уверено кара по улиците на махалата в Пещера и дъвче дъвка. 

На други снимки в профилите на роднините се вижда как Фончо позира с пистолет. Не може да бъде пропуснат и клипът, в който малкият Фончо сурвака дядо си - Фончо Първи с дряновица, окичена със златни пендари. От своя страна, дядото го дарява със 100 паунда за положените усилия, разказват от Traffic News.

Семейното видео показва къщата на семейството, която прилича на декор на боливудска суперпродукция. Това, което социалните работници определят като "отлични условия", всъщност е тежък ориенталски лукс.

От МВР съобщават, че имат данни, че момчето е карало колата и друг път.

"След появата на клипа веднага предприехме проверка. Най-важният акцент е предоставянето на МПС за управление от 10-годишно лице. Леката кола е собственост на неговия дядо. Съставен е акт и ще му бъде наложена глоба в размер на 300 лв. Автомобилът ще бъде дерегистриран“, обясни говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Бабата и дядото са получили предложение от социалните за помощ от специалист, но са отказали, тъй като на 6 януари семейството се е върнало в Англия, където живее от 9 години.

Фончо Първи е смятан за един от най-заможните хора в махалата в Пещера. Прякорът си е получил заради любовта си към мобилните устройства и по-специално към последните модели на "Apple". 

Свързани статии