Актуално

На фокус

Любопитно: САЩ одобриха първия презерватив за анален секс

Любопитно: САЩ одобриха първия презерватив за анален секс

25.09.2022

Втори Фронт

2867


Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) одобри за масова употреба първия презерватив за анален полов акт. Тази стъпка, направена през пролетта на 2022-ра, бе приветствана от експерти като победа за сексуалното здраве, предаде АФП.

Въпреки че хората вече използват кондоми за анален секс, както препоръчват здравните организации, вкючително Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), всички пуснати на пазара продукти са тествани и одобрени като безопасни и ефективни за вагинална употреба.

Защитниците на сексуалното здраве смятат, че това е огромна стъпка в превенцията на ХИВ, тъй като незащитеният анален полов акт крие най-големия риск от предаване на вируса. Според проучване 69 процента от гейовете, които правят секс, биха използвали по-често презервативи, ако е имало такива, одобрени от здравните власти.

„Разрешението на здравните власти на презерватив, който е специално обозначен, оценен и етикетиран за анален полов акт, може да подобри вероятността от използване на презерватив по време на гей секс“, съобщи Кортни Лиас от Агенцията.

Презервативът идва в няколко размера, но включва и хартиен шаблон, който да помогне на всеки потребител да намери правилния размер.

Клиничното изпитване на новия продукт включва 252 мъже, които правят секс с мъже, и 252 мъже, които правят секс с жени, на възраст между 18 и 54 години.

[video]

Източник: bg-voice.com

Свързани статии