Актуално

На фокус

Любен Дилов: Украинската мафиотска групировка "Братва" стъпва в Бургаско

Любен Дилов: Украинската мафиотска групировка

17.05.2022

Втори фронт

7222


Полицията и МВР реагират доста неадекватно на все повечето сигнали за появата на украинската мафия в региона, смята бургаският депутат от ГЕРБ-СДС

Бургаският депутат от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син предсказа голям проблем с престъпността по морето. Според него полицията и МВР реагират доста неадекватно на все повечето сигнали за появата на украинска престъпна организация, известна с прозвището "Братва" в Бургаско, съобщава Флагман.бг.

„България има опит с това от времето, когато Бойко Борисов беше главен секретар на МВР и тогава се справихме. Сега обаче мутрите са се ояли, станали са концесионери на плажове, собственици, бели якички и мисля, че ще видят голямо нагорнище с организираната престъпност, която се задава. Трябва да се започне много сериозна превенция. В момента нашите сведения от улицата са, че те тормозят своите, занимават се с тях, рекетират ги уж за да ги пазят, лъжат ги, че ще намерят по-добри места за настаняване. Това много бързо обаче ще се пренесе със старта на сезона и към гостите по морето, и към местните хора. Случвало се е веднъж в България, имаше такава вълна във Варна и по-малко в Бургас и София“, каза Любен Дилов пред медиите в Бургас днес.

Той допълни, че международни наблюдатели и сайтовете, които следят миграционните процеси и войната, смятат, че голямата вълна въобще не е тръгнала още. За България наистина се очертавал сценарий от между 250–300 хил. бежанци.

„Правителството твърди, че е в готовност да се справи с лагери, включително и палаткови. Направихме проверки и по-скоро май не е така. Особено от гледна точка на консумативи и готовност за разгръщане на лагери при такава голяма вълна. Това зависи в голяма степен от развитието на войната и от това как самата Украйна ще се държи. Тя в момента не пуска мъжете, които са годни за военна служба, но се твърди, че този отечествен характер на войната ще мине в един момент и вътрешните мигранти ще тръгнат към Западна Европа. Тогава ще идват много хора, които наистина са нуждаещи се. Това е голямо изпитание към нас и ще направим всичко възможно за справянето с проблема. На тази тема сме изключително конструктивни и помагаме с каквото можем“, каза Любен Дилов – син.

Бургаският депутат е категоричен, че безспорно ще има напрежение около 1 юни с изваждането на украинците от хотелите и някои няма да искат да си тръгват.

  Източник: epicenter

Свързани статии