Актуално

На фокус

ЛиЛана: Добре, че Илчовски не е подал сигнал до прокуратурата, вероятно затова ни арестуваха

ЛиЛана: Добре, че Илчовски не е подал сигнал до прокуратурата, вероятно затова ни арестуваха

12.05.2021

Втори фронт

14683


Ние сме единствените, които преди да бъдем арестувани, сме подали сигнал в прокуратурата, който е сериозен сигнал. Включително следователката ни каза, че в началото си е помислила, че нашият сигнал е сериозното доказателство, което тя има, защото нищо останало няма срещу нас. А нашият сигнал се разглежда почти 2 години. Това каза Лиляна Деянова (ЛиЛана) в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"В Комисията по ревизия обвиняват Светослав Илчовски защо не е подал сигнал до прокуратурата. Ние подадохме, добре, че той не е подал", каза Деянова.

"Ние подадохме сигнал до Прокуратурата, тя отиде при хората, които ние обвиняваме в корупция за над 300 млн. лева, които изтичат от държавата чрез ТОЛ-системата. 1 година по-късно когато прокуратурата решава, използва същите тези хора, които ние сме обвинили в корупция, като хора, които се оплакват, че сме им поискали оставката, като основни свидели", обясни Лиляна Деянова.

"Ние месеци наред бяхме в Специализирания съд, за да обжалваме това, което се случва и техните състави казват, че това не е престъпление", каза още Мартин Димитров.

"Причината ние да стоим в ареста е не, че сме направили 2 европейски проекта и сме изпълнили, които те ги проверяват отново. А парите, които сме "отмъкнали" все повече намаляват. Принципно ако имахме само това обвинение за подаване на грешни документи, в случая декларация, ако е само това ние нямаме причина да стоим в ареста. Причината да стоим пет месеца в ареста е, че ние сме опасни личности и сме заплашили АПИ", каза още Лиляна Деянова и по думите й Олег Асенов от АПИ се е оплакал, че е бил заплашван.

   Източник: eurocom

Свързани статии