Актуално

На фокус

ЛГБТИ активисти на война с рок звездата Милена Славова

ЛГБТИ активисти на война с рок звездата Милена Славова

20.06.2021

Втори Фронт

18540


ЛГБТИ активисти скочиха срещу рок певицата Милена Славова в социалните мрежи.

Легендарната рокаджийка от 90-те години публикува статус, в който категорично се обявява против гей парада и отказва “да се извини” за думите си.

Няколко часа по-късно постът на Милена е премахнат от Фейсбук, а в други постове по темата последователи на “Демократична България” се “хвалят”, че са “свалили” изказването на певицата.

От коментарите в социалната мрежа се виждат остри и обидни изказвания по адрес на Милена, като този на кандидат-депутата от “Изправи се! Мутри вън” - Виктор Лилов, който описва рокаджийката като “още една леля, на която критическата не й понася”. От дискусиите във Фейсбук става ясно още, че “свалянето” на поста на Милена  е организирано дело на ЛГБТИ привърженици.

Самата Милена малко по-рано публикува видео на ЛГБТИ представител с коментар “нямам думи…”.

Видето може да видите тук - то представлява подигравка с един от най-големите хитове на Милена Славова, песента “Ха-ха”.

Ето го и него:

[video]

Певицата отговори с пост, който гласи:

“Плюят ме защото съм против ГЕЙ ПАРАДИТЕ. Вчера ми блокираха страницата във фейса... А за това, че приластяват деца и ги агитират разни подобни на това същество  в Интернет платформите да си сменят пола никой не забелязва.... Когато споделиш си неудобен!”.

Организираните атаки в социалните мрежи и използването на похвати като докладване и “сваляне” на статуси, с които една или друга група хора не са съгласни е белег на т.нар. cancel culture или култура на заличаването, чрез която хора, несъгласни с най-новото статукво и мейнстрийм са нападани, набеждавани и социално притискани, заради изказването на различно мнение.

Очевидно и случаят с Милена е такъв.

Но пък биографията й на най-голямата звезда на родната рок сцена от 90-те насам, вероятно ще й позволи да подмине с пренебрежение подобни атаки.

А ето и оригинала на хитовата песен на Милена Славова - “Ха-ха”:

[video1]

Свързани статии