Актуално

На фокус

”LE POINT”: Борисов - каубоят на Европа, който „изчуква” европейските политици с „200“

”LE POINT”: Борисов - каубоят на Европа, който „изчуква” европейските политици с „200“

18.12.2020

frognews.bg

5802


Авторитетното френско спосание Le Point излезе с обзорна статия за бългрския премиер Бойко Борисов. В нея Борисов е описан като ”каубоят на Европа, който изчуква политиците с 200.”

 

„Бойко Борисов каубоят на Европа“ от Марк Нексон е публикувана в последния брой на френското списание, пише и енергийният експерт Еленко Божков на стената си във фейсбук:

Това е България! Тук начело е Бойко Борисов, колос от над 100 килограма, чиито виражи оставят Брюксел неподвижен. „Когато говоря с хората от Европейската комисия за това, ми се казва:„ Това е България!“, оплаква се българският евродепутат Елена Йончева.

И все пак тя има причини да се притеснява. В телефонен запис, разкрит преди четири месеца, Борисов обещава да я „смаже“, за да спре исканията й за разследване срещу него.

„Прекарвам възможно най-малко време в София“, признава тя. Това не е всичко. В същия разговор той се подиграва на европейските си колеги. „Казвам им, че не разбирам добре английски и така им го начуквам (използвана е френската дума за содомия enculer) на тия чужденци”, пише изданието.

Източник: frognews

 

Свързани статии