Актуално

На фокус

Кузман Илиев: В предизборната кампания ще се нароят месии с обещание за икономически благинки

Кузман Илиев: В предизборната кампания ще се нароят месии с обещание за икономически благинки

03.08.2022

Втори Фронт

51


"По време на предизборната кампания ще се нароят месии, които ще обещаят икономически благинки. Теми като съдебната реформа ще са на по-заден план. Ние не усещаме как вървим към дългова пропаст, разточително харчене, което не ни отива. Натрупа ли се много дълг, приходите падат. Не може в такава ситуация всеки да обещава, че камъкът ще стане злато".

Това каза пред БНР политическият и икономически анализатор Кузман Илиев.

И изрази надежда на тези избори електоратът да изпрати в парламента хора - отговорни и здраво стъпили на земята.

"Може да се очаква правителство с действия, които се базират на политическа или на икономическа логика, ако има суверенна нация и суверенен политически елит, който гледа рационално и вижда, че в невралгични системи държавата отказва да функционира, и започва да се връща в норми. Сега виждам хора, абдикирали от възможността да мислят и изповядват евро-атлантически ценности, които си противоречат".


В предаването "12+3" Илиев прогнозира, че българските фирми ще изпаднат в ликвиден проблем:

"Когато не можеш да генерираш достатъчно кеш или сметките ти са огромни, в един момент не можеш да оперираш и фалираш. С това нещо можем да се преборим, като имаме по-голям капацитет на предлагане на енергоресурси, спираме това печатане на пари, имаме усмиряване и връщане към нормалността".

Интервюто с Кузман Илиев можете да чуете в звуковия файл.

Свързани статии