Актуално

На фокус

КУРУПЦИЯ

КУРУПЦИЯ

29.01.2021

Радослав Бимбалов, фейсбук

990


Забелязали сте грешка в заглавието? Съжалявам, няма такава.
В България корупцията е еректирала цинична гордост. Властимащите не само не се свенят от нагона си - напротив, размахват набъбналата си корупция със завидна доза самочувствие. Парите се подават под масата, в нощни шкафчета и офшорни сметки. До голо се разсъбличат незаконни сараи, харизани имоти, магистрали-касички, оглозгани европейски фондове, недосегаеми престъпници, институции-слуги и медии-роби. Корупцията е в нахална, безсрамна ерекция от години.
Защо го правят ли?
Много просто. Ние с вас сме ясни - трябва да сме отвратени и унижени. По-различно стои въпроса с тези големи външни инвеститори, които са свикнали да работят само законно и на пазарен принцип. За тях класацията, която и тази година ни определи като “най-корумпираната държава в Европа“, е ясно и категорично послание от страна на България. Те не са добре дошли. Тук се поощряват инвеститори, които не се плашат от корупцията и са склонни да помагат за угояването на престъпната управленска клика.
Стените, които ни отделят от Европа, са високи. И по тях управленците ни смело драскат това, от което изобщо не се срамуват.

Свързани статии