Актуално

На фокус

Куриози: Член на комисия изключи машината, за да зареди телефона си

Куриози: Член на комисия изключи машината, за да зареди телефона си

12.07.2021

Втори фронт

1175


Гласуването не минава без куриози. Засега палмата се държи от член на секционна комисия в Сандански. Той изключи машината, за да зареди телефона си.

В област Благоевград като цяло никак не е скучно. В няколко секции избирателите се оказаха над 300, но пък машина не бе доставена, каквото е изискването на изборното законодателство. В една от тях - председателят на комисията се отказа да е председател, възмутен, че ще се гласува с хартия.

Ромка във варненското село Каменар гласува около час. Тя все не успяваше да се справи с картата и екрана. Наложи се техник да проверява за неизправност. Това не създаде особен проблем на други избиратели, тъй като такива липсваха пред секцията.

Районната избирателна комисия в  Стара Загора пък се погрижи сътрудниците й да бъдат подобно на футболисти - облечени в еднакви фланелки. Причината - да бъдат лесно разпознаваеми от хората, които носят книжата с протоколите. Фланелките са бели. Вместо национално знаме, герб или емблема на футболна федерация, на тях са изобразени шевици.

В Турция, където машините по принцип озадачиха гласоподавателите, мъж се насочи към огромно наземно климатично тяло. Той просто си помисли, че това е устройството, чрез което се упражнява вот.

   Източник: СЕГА

Свързани статии