Актуално

На фокус

Културен център „Иван Михайлов“ Битоля призовава всички македонски българи да участват в преброяването, обявявайки техния истински български етнос.

Културен център „Иван Михайлов“ Битоля призовава всички македонски българи да участват в преброяването, обявявайки техния истински български етнос.

06.09.2021

Културен център „Иван Михайлов“ – гр. Битоля

362


ОТВОРЕНО ПИСМО

Братя българи!

Съвсем скоро, на 5 септември, в Република Северна Македония предстои национално преброяване на населението в страната и на нас, македонците, определящи себе си като етнически българи, ни предстои важно изпитание! За мнозина въпросът е дали това преброяване ще бъде проведено демократично и дали нашата свобода на изразяване наистина е гарантирана.

От дни Културен център „Иван Михайлов“ – гр. Битоля призовава всички 120 000 македонски българи и всички македонски патриоти да бъдат смели, горди и верни синове и дъщери на нашите предци и да участват в преброяването, обявявайки техния истински български етнос. Ние не сме малцинство! Ние сме истинските държавообразуващи хора в тази страна. Нашият македонски патриотизъм и нашият дълг към възрожденците ни, към илинденския народ днес ни нареждат да се отървем от страха и сърбоманските лъжи на политиците от режима и да се регистрираме като „Българи“ по време на преброяването. Това ще ни гарантира правата и пътя към европейското бъдеще на нашата Родина Република Северна Македония!

Пишем това писмо, за да дадем знак на нашите български братя и сестри, че съществуваме и не сме се отказали от идеята за България! Всички ние мечтаем за деня, в който двете страни ще загърбят различията помежду си, ще се обединят и ще възвърнат своите братски междусъседски отношения!

 

Свързани статии