Актуално

На фокус

Кубрат Пулев загуби войната с Дерек Чисора

Кубрат Пулев загуби войната с Дерек Чисора

10.07.2022

Втори Фронт

394


Кубрат Пулев се представи на високо ниво и напълно отговори на предизвикателството за тотална война на Дерек Чисора, но загуби с разединено съдийско решение - 116-112, 112-116, 114-116 в зала "О2 арена" в Лондон.

Хилядите зрители по трибуните останаха повече от доволни от продукцията на двамата, които предложиха високо темпо от самото начало докрай и не спряха да опитват нокаутиращи удари и тежки размени.

Преди 6 години Кобрата надделя над този съперник също с 2-1 съдийски гласа, макар тогава да бе доста по-убедителен в превъзходството си на ринга. Сега решението на официалните лица не изглежда като грабеж в полза на домашния боксьор, защото дуелът бе равностоен и много атрактивен и ритмичен.

За съжаление, амбициите на Кобрата да атакува за трети път световната титла вероятно ще претърпят провал след това поражение, но пък показаното от него на ринга загатна, че все още е част от елита. 

Той получи тежки попадения и имаше аркади над двете очи, които в отделни моменти го възпрепятстваха, но той не спря да се стреми към завършващата комбинация.

Източник: sportal.bg

Свързани статии