Актуално

На фокус

Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа- битка в 9 рунда, която завърши със загуба за Кобрата

Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа- битка в 9 рунда, която завърши със загуба за Кобрата

13.12.2020

Втори Фронт

197


Кубрат Пулев показа борбен и силен български дух, но въпреки това не успя да свали Антъни Джошуа от трона в тежката категория на професионалня бокс. Кобрата издържа девет рунда срещу британеца, като 2:15 минути след началото на рунда бе нокаутиран от защитилия титлата си световен шампион.

Пулев заслужава да получи нужното уважение, защото демонстрира страхотна издръжливост и макар да бе нокаутиран, не пропусна възможност да атакува съперника, издържайки почти пълни девет рунда.

“Няма значение кой е следващият, Пулев дойде и направи най-доброто, на което е способен. Респект за Тайсън Фюри, той е голяма звезда. Аз съм боец и е хубаво, че след 2 години пауза отново се бих в Лондон. Чувах как Флойд ми крещи наставления, той е голямо вдъхновение за боксовата общност, бижутата му ме заслепяваха.”, коментира Джошуа след подебата.

Срещата бе изгледана от първия ред от живата легенда на професионалния бокс и най-печеливш боксьор в историята на спорта - Флойд Мейуедър-младши, който в момента се изявява като боксов промоутър.

Свързани статии