Актуално

На фокус

КРАДАТ ПАРИ И ОТ СЪНЯ НА ДЕЦАТА

КРАДАТ ПАРИ И ОТ СЪНЯ НА ДЕЦАТА

19.10.2021

Николай Милчев, фейсбук

5569


 Днес голямата новина е, че се краде и от съня – от съня на децата. 
От МОН съобщиха, че Управлението, дето отговаряло за отдиха и спорта на учениците, окрало едни осем милиона лева. Водели само на книга децата и вземали парите. Децата уж лагерували, спали и почивали в базите, а всичко било наужким. Не че България не е Страната на дълбокия сън, но това си е направо кошмар.
След кражбите от съня на децата следващата стъпка е да се краде от кърмата на бебетата, от пелените им за повиване и от бибероните им, ако може. 
Този свят се е побъркал, откачил е напълно. Крадат от оръжия и смърт, от ток и газ, от банки, от бабички и старци, от сираци и болни, крадат от достойнството ни, от сърцата и бъбреците също крадат. 
Към каквото и да посегнеш – него го няма – откраднато. 
Гледам ги тия невинни заподозрени – ръцете им не са по-дълги от човешките, а много крадат. И крият откраднатото в офшорни зони, в офшорни мазета, трезори и джобове и най-вече в офшорни чекмеджета. Не се наядоха и не се напиха, не се наситиха на сласт и разврат, на перверзии и болни фантазии. 
Обиколиха цялата земя с краденето си и накрая допряха до ученическите бази, до детските сънища и почивка.  
Крадат от съня, а ни дават приспивателни. 
У нас най-разпространените марки приспивателни са Съдебна реформа, Избори през половин час, Иновации, Ценности, Нови проекти и други такива хубави лекарства. Но над всичко блести универсалното приспивателно Компетентни органи. Като чуя Компетентни органи, и заспивам  поне за сто години. 

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания