Актуално

На фокус

Който не може да се преброи онлайн вкъщи, може да отиде в център

Който не може да се преброи онлайн вкъщи, може да отиде в център

26.09.2021

Втори Фронт

255


Към днешна дата електронно са се преброили 2 036 627 души, които живеят в 893 250 домакинства в цялата страна.

Двадесет подпомагащи центъра, в които експерти на НСИ помагат на хората да се преброят, работят на територията на страната. Всеки, който иска да се преброи електронно, но няма възможност да го направи сам вкъщи, може да посети такъв център, съобщиха от Националния статистически институт.

Там ще му предоставят таблет или компютър, за да го направи, и ще отговорят на всички негови въпроси. Хората, които желаят да бъдат преброени с хартиена карта, но да не чакат преброител у дома, също са добре дошли, уверяват от НСИ. Адресите на центровете можете да видите тук, повече от тях работят и в почивните дни.

За десет дни, от откриването на подпомагащия център в сградата на НСИ до днес, само в него са преброени 511 души. Към 6.00 часа днес електронно са се преброили 2 036 627 души, които живеят в 893 250 домакинства в цялата страна.

По-активни в онлайн попълването на преброителната карта са жените. Най-много регистрации са направили хората между 40 и 49 години, като 60% от тях са на жени. Следва групата на хората между 30 и 39 години, а на трето място е възрастовата група 50-59 години.

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания