Актуално

На фокус

Кой е задържаният за жестокото убийство в Златни пясъци?

Кой е задържаният за жестокото убийство в Златни пясъци?

11.08.2021

Втори Фронт

20293


Полицията във Варна задържа заподозрян за убийството на германски гражданин, извършено в курорта Златни пясъци на 10 август, съобщиха от регионалната дирекция.

Жертвата, намерена на паркинг на хотел е 31-годишен турист, дошъл на почивка със свои сънародници. Трупът с обезобразено лице беше открит от румънец. Аутопсията е установила, че германецът е починал от нанесените му множество удари по главата.

Арестуваният за убийството е на 25 години, сънародник на жертвата. Прокуратурата му е повдигнала обвинение. Младият мъж е задържан за срок до 72 часа.

Все още не е ясно какви са мотивите, но след убийството беше съобщено, че у жертвата не са открити пари, което предполага, че става дума за грабеж. Възможно е убиецът умишлено да ги е взел, за да прикрие престъпление по друга причина.

Обвинението, което се очаква да бъде повдигнато спрямо него, е по чл. 116, ал. 1, т. 6, или иначе казано – убийство, извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Германският гражданин ще бъде съден по българския закон, тъй като престъплението е извършено на територията на България. Има опция съдебният процес да бъде в Германия, ако тамошните власти направят съответните искания към българските. Също така, ако лицето бъде признато за виновно, може да излежи наложеното му от български съд наказание в германски затвор.

Свързани статии