Актуално

На фокус

Кой е Иво Атанасов - новото предложение на ИТН за правосъден министър?

Кой е Иво Атанасов - новото предложение на ИТН за правосъден министър?

06.08.2021

Втори фронт

1179


Кандидатът за премиер на "Има такъв народ" връща изпълнения мандат със състава на проектоправителството на президента Румен Радев.

От опит знам колко е трудно да се състави кабинет от хора, които могат да се сглобят в единен и ефективен екип. Надявам се, че сте успели в тази задача, обърна се към Николов президентът. Надявам се, че продължавате да търсите необходимата парламентарна подкрепа, допълни държавният глава.

Новото им предложение за министър на правосъдието е Иво Атанасов. Той заема мястото на Момчил Иванов, за който стана известно, че се oтказа от номинацията.

"Всичко онова, което се наложи да преживее като изказвания и публикации, не позволява на неговото достойнство да продължи с тази сага", заяви кандидат-премиерът на ИТН Пламен Николов на брифинг в парламента тази сутрин.

„Това е една достойна кандидатура, изключителен професионалист”, каза за Иво Атанасов кандидатът за премиер.

Иво Атанасов е роден през 1965 г. в Свиленград. По професия е юрист. Бил е депутат и в предишното Народно събрание. Владее немски и руски. Атанасов е депутат от Видин и секретар на ПГ на "Има такъв народ" в 46-ото Народно събрание.

   Източник: eurocom

Свързани статии