Актуално

На фокус

Костадин Костадинов: Национално предателство е, че нямаме АЕЦ Белене, досега щяхме да продаваме, а не да купуваме ток

Костадин Костадинов: Национално предателство е, че нямаме АЕЦ Белене, досега щяхме да продаваме, а не да купуваме ток

12.10.2021

Втори фронт

849


Проблемът до голяма степен е начинът, по който функционира Европейският съюз, защото там решенията са политически, а не икономически. Беше ясно, че с действията за затваряне на определени енергийни мощности рано или късно ще се стигне до такава ситуация. Това каза лидерът на партия „Възраждане" Костадин Костадинов в предаването на БНТ „Денят започва с Георги Любенов".

Според него непрекъснатото конфронтиране с Русия и създаването на пречки за предоставяне на допълнителни енергоизточници през алтернативни енергийни потоци създава ситуация, при която дори действащите газопроводи са или затапени, или тяхното функциониране е затруднено. „Вина за това носят БСП, ДПС, патриотите, Реформаторски блок и ГЕРБ и всички участващи в управлението след 2013 г. От тях трябва да търсим отговорност за това, че превърнаха държавата ни в изкупителна жертва на американското геополитическо противопоставяне с Русия", категоричен бе Костадинов.

„Национално предателство" нарече той факта, че България има атомен реактор, който в момента просто стои. „Ако имахме направена АЕЦ „Белене" досега, нямаше да коментираме въобще този проблем. В момента ние щяхме да бъдем в изгодната ситуация да предлагаме ток и да купуват всички", смята Костадинов.

Той коментира и ваксинационната кампания, като заяви, че „Възраждане" не е антиваксърска партия. „Възраждане" е организация, която защитава здравия разум. Уважавам правото на избор на човек, но нека от това дали някой се е ваксинирал или не, да не произтичат нито права, нито задължения. Това е сегрегация и дискриминация", категоричен бе Костадинов.

По думите му на 14 ноември няма да избираме просто президент и парламент, а ще избираме между безумието и здравия разум, между разрухата и възраждането на България, между зависимост и независимост. „На 14 ноември отиваме на битка за бъдещето на България, на референдум за бъдещето на България. Такъв вот досега за последните 143 години не е имало", заяви лидерът на „Възраждане".

Държавата ни е в предкризисна ситуация, но служебното правителство не предприема никакви мерки да не се превърне тя в кризисна, смята Костадинов.

Избирателната активност на предходните избори според него е била толкова ниска заради предприетите от Бойко Рашков е спрял купения вот. „Ако и сега го направи, ще отидат да гласуват между 40 и 45% от българите", смята Костадинов.

  Източник: cross.bg

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания