Актуално

На фокус

Корнелия Нинова: Рано е да говорим за коалиции, БСП е единствената партия с готова програма

Корнелия Нинова: Рано е да говорим за коалиции, БСП е единствената партия с готова програма

13.12.2020

БНР

153


Никой съд не ни е отказал регистрация, чакаме първо дело следващата седмица

"Рано е да говорим за коалиции. Ние сме единствената партия с готова програма, обсъждана и приета на партийните ни форуми програма, презентирана в цяла България. Чакаме другите партии да представят програмите си с визия за управление на страната. Досега никой не ги е сложил на масата".Това заяви пред БНР Корнелия Нинова, лидер на БСП. По думите ѝ е важно не само кой ще управлява България, а какво ще направи.

По думите ѝ ниската избирателна активност, която се очаква на предстоящите парламентарни избори, ще доведе до по-ниска легитимност на партиите, които ще влязат в Народното събрание и по-малко доверие в бъдещия парламент:

"Чуваме идеи за промяна в Избирателния кодекс в последния момент. Експерти смятат, че ще се наложи това". 

Лидерът на БСП подчерта, че е необходим цялостен план за различно управление, който не е с хоризонт до изборите, а да е стратегически проект за управление години наред, който да се изпълнява от няколко правителства.

"Правителственият план за възстановяване не предлага реформи, няма стратегическа визия за 10 години напред, а проекти на парче - останали от предишно оперативни програми. Няма гаранции за спиране на течове на европейски пари. Това крие рискове за България, защото може да не се отпуснат тези пари от ЕС". 

Нинова беше категорична, че алтернативният план, предлаган от БСП, ще стигне до всеки гражданин.

Както и че не е отказана регистрация в съда на БСП след последния ѝ Конгрес:

"Никой съд не ни е отказал регистрация. Документите са внесени и чакаме първо дело следващата седмица. Нито са ни връщани, нито ни е отказвано. не очаквам проблеми, мисля че всичко по документите ни е наред".https://bnr.bg/post/101388621/kornelia-ninova-rano-e-da-govorim-za-koalicii-bsp-e-edinstvenata-partia-s-gotova-programa

Свързани статии