Актуално

На фокус

Корнелия Нинова: Никога коалиция с ГЕРБ

Корнелия Нинова: Никога коалиция с ГЕРБ

13.02.2021

фрог нюз

796


В тази предизборна кампания има поне три различни неща, които могат да направят БСП първа политическа сила, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ”Денят започва с Георги Любенов”.
Най-важното е, че много голяма част от гражданите се отърсиха от страха и от апатията, че нищо не зависи от тях и излязоха с лицата си на протеста през лятото. Това е голяма крачка напред, това не беше възможно преди четири години.

Второто за държавата е, че ГЕРБ е абсолютно изчерпан като политики, не могат да предложат нищо ново, никаква промяна, предлагат още от същото, никакъв капацитет, нямат компетентност да променят нещо и това влиза в колизия с първото.

И третото различно, което е за партията - през тези четири години БСП направи сериозна промяна вътре в себе си. Показахме през тежка промяна, че можем да се борим със задкулисие, със зависимости вътре при нас така, както искаме да управляваме. Да скъсаме с модела на лични договорки, лични интереси на използване на партията и на държавните институции за лична облага.

Тези три неща събрани накуп мисля, че дават различна картина, каза Нинова.

Единствената партия, която може да промени модела на управление, е БСП.

Нинова припомни, че в сегашните извънпарламентарни партии има хора, които са били част от модела на управление на ГЕРБ като вицепремиери, министри.

"През тези четири години БСП беше категорична опозиция и не се съгласихме по никакъв начин да ставаме част от този модел, ние бяхме поканени да бъдем част от това, тези хора бяха от другата страна", коментира Нинова.

Вярвам в паметта на паметта на българските граждани, за да разпознаят автентичната опозиция и алтернатива.

Силата на ГЕРБ е разделение и противопоставяне. Нашата сила е в обединението, каза лидерът на БСП и изрази съжаление, че лидери на извънпарламентарни партии не са приели протегнатата ръка.

"Ние протегнахме ръка към извънпарламентарните партии за обединение, не за коалиция, не за управление, а за нещо, което стои много над партиите, нещо, което е държавническо, това са честните избори. Няма значение кой управлява, кой е в опозиция. Това е в основата на държавността. Уви, може би егото на някои от другите лидери надделя и не се прояви политическа мъдрост, заяви Нинова.

Лидерът на БСП нарече гигантска манипулация и лъжа обвинението на Елена Йончева, че Нинова и Борисов са се разбрали за следващото управление.

"Не обвързвам резултатите от парламентарните избори с кандидатурата на президент. В момента номинираме депутатите, в момента не се правят номинации за президент", коментира още Нинова.

 

Свързани статии