Актуално

На фокус

Корнелия Нинова: БСП има алтернативен Национален план за възстановяване и устойчивост

Корнелия Нинова: БСП има алтернативен Национален план за възстановяване и устойчивост

09.12.2020

Втори Фронт

148


Социалистите ще представят в близките седмици своите конкретни предложения за Националния план за възстановяване и устойчивост пред медиите

Планът на правителството ограничава възможностите за развитие на България, според Нинова.

Председателят на БСП Корнелия Нинова, членове на Изпълнителното бюро и на Националния съвет на БСП, ръководството на Парламентарната група, депутати, представители на Младежкото обединение и евродепутати обсъдиха Националния план за възстановяване и устойчивост на България, изготвен от правителството.

"От този план зависи развитието на страната ни в следващите 10 и повече години. Той ще се изпълнява от следващото правителство и е много важно какво има в него”, подчерта лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова и акцентира, че този план трябва да очертае структурните проблеми пред страната, да подреди приоритетите и да предложи конкретни стъпки за тяхното решаване.

В документа, изготвен от правителството, няма нищо такова. Той е сбор от отделни проектни идеи, без връзка помежду им. Няма стратегически поглед. Няма връзка с националната бюджетна политика”, каза още Нинова и обърна внимание на факта, че в плана липсват реални показатели за растеж на БВП, инвестиции, работни места, доходи, производителност, технологично обновление, социално включване.

„Не можем да позволим отиващото си правителство на Борисов да представи този слаб план в Европейската комисия. Това ще лиши България от възможности за икономически растеж, увеличаване на доходите, реформи в здравеопазване и образование”, категорична е Корнелия Нинова. Тя обяви, че БСП е изготвила алтернативен план, който стъпва на дигитализация, зелена икономика, борба с неравенствата и с корупцията.

В заключение участниците в срещата взеха решение да представят в близките седмици пред медиите предложенията на БСП за включване в Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България.

Свързани статии