Актуално

На фокус

Комитова: Парите за „Хемус” са във фирмите. Нанков и Аврамова са раздали авансово милиард

Комитова: Парите за „Хемус” са във фирмите. Нанков и Аврамова са раздали авансово милиард

10.09.2021

Втори фронт

4133


„Виждате, че срещу мен излизат много министри. Държат колективно да ме нападат. Това е акция на някаква глутница. Аз просто казвам истината. Дори да питаме кой работи по отсечка 4, няма да получим отговор. Лъжите на Нанков започват да ми идват в повече”, заяви регионалният министър пред Нова телевизия.
Комитова: Парите за „Хемус” са във фирмите. Нанков и Аврамова са раздали авансово милиард
 

„Ще проверя коя фирма представлява протестиращите строители, които са се събрали днес пред НС. За АМ „Хемус” са раздадени 1 милиард лева като аванси на фирми, които ще участват в строителството. Парите са във фирмите и са дадени преди 2 години по времето на г-н Николай Нанков и г-жа Петя Аврамова. Нека фирмите отговорят къде са тези средства. Съвсем малка част от тях са усвоени”. Това заяви в предаването „Здравей, България" на Нова телевизия служебният регионален министър Виолета Комитова. Тя поясни, че не разбира от кого протестиращите си търсят парите – дали от регионалния министър или от работодателите.

„Слушах в предишната политическа кампания, че АМ „Хемус” ще се завърши до 2024 г. Търсех документи в Регионалното министерство за този срок. Накрая установих, че имаме договори за строителство на отсечките 1-3. Г-н Нанков и г-жа Аврамова са сключили договори тези 51 км да се построят за 60 месеца. Тоест, това е по 1 км на месец. При останалите отсечки обаче нямаме разрешение за строеж. В последните три участъка дори не е ясно от къде ще мине трасето”, каза Виолета Комитова.

По думите ѝ, много министри я нападат без основание. „Виждате, че срещу мен излизат много министри. Държат колективно да ме нападат. Това е акция на някаква глутница. Аз просто казвам истината. Дори да питаме кой работи по отсечка 4, няма да получим отговор. Лъжите на Нанков започват да ми идват в повече”, заяви регионалният министър.

  Източник: "ГЛАСОВЕ"

Свързани статии