Актуално

На фокус

Коли за скрап в София – защо да изберем ние

Коли за скрап в София – защо да изберем ние

28.04.2021

Втори Фронт

572


Колата издаде багажа? Нямате друг избор освен да я бракувате и качите на репатрака и да вземете някой друг лев? Нека тогава ви помогнем да изкарате възможно най-много от това злощастие като ви дадем няколко съвети за предаване на кола за скрап в София или страната.

Какво определя цената на една кола за скрап

Това, което най-много вълнува мнозина в такава ситуация е колко могат да изкарат от колата. Тъй като дълго време са инвестирали в нея, а тя ги е оставила, има една нотка на неприязън, и все пак финансовата част е по-важна, за това тук ще обсъдим основните фактори, които определят цената на една кола за скрап.

Засилена конкуренция

Наличието на много покупатели на коли в един град означава, че има много възможности за един човек да я продаде. Ако подобни коли са рядкост, то тяхната цена би скочила, тъй като главният ресурс на предприятието е на изчерпване – разбира се, много по-евтино е да се закупи автомобил от околията, отколкото да се извози от други части на страната.

Ако във вашият град има голяма конкуренция в тази ниша на рециклиране, тогава най-вероятно и цените са една идея по-високи от тези в друг областен град. Най-високите цени се намират в София и околните места като Елин Пелин.

Повече коли за скрап в големите градове

В големите градове, за разлика от малките, има много повече жители, а това означава и много повече коли. Според статистика от 2020та, над 40% от колите в страната надвишават 20 години експлоатация, а това е и точката, в която много автомобили започват да показват сериозни белези на амортизация и необратими проблеми.

Голямото количество на автомобили за скрап, означава, че самите предприятия имат доста голям ресурс, а собствениците на подобни коли имат и сметка да ги продадат. Все пак не е нужно да се плащат данъци на нещо, което не се ползва.

По-високи цени при рециклиране

Цената на рециклиране на една кола, спрямо тази на вторичните суровини, е по-висока, тъй като центровете за рециклиране могат да се възползват цялостното от всички налични елементи на колата. Това означава, че могат да изкарат повече пари, а пълната обработка при затворен цикъл означава, че създават суровини, които директно да продават на компании в различни индустрии.

Прекратяването препратката от доставчик на доставчик, и от един преработвателен център към друг, означава, че една фирма за изкупуване на коли за скрап в София като kolazascrap.bg може да изкара повече пари от 1 кола, отколкото други подобни услуги. Това им позволява да закупят вашата кола на много по-висока цена, отколкото бихте могли да я продадете на вторични суровини, например.

Ако търсите как да се отървете от бракувана кола, и да вземете добри пари за нея, тогава се възползвайте от EcoMetal.bg, най-голямото предприятие за рециклиране на коли за скрап в София и цялата страна.

 

Свързани статии