Актуално

На фокус

Kолекторска фирма плаши със съд бургазлия, починал преди 15 години

Kолекторска фирма плаши със съд бургазлия, починал преди 15 години

24.01.2023

Втори фронт

348


Съседи са шокирани, че колекторът не спира да изпраща заплашителни писма на Найден Найденов

„С.Г.груп“ не спира да отправя заплахи за съд към бургазлия, който е починал преди 15 години, потресени са негови съседи от ул.“Фердинандова“.

През няколко месеца те остават озадачени от странните писма на колекторската фирма, която издирва Найден Найденов, за да го предупреди, че ще го съди, ако не плати неназовани задължения. Досега вече няколко пъти са залепени подобни "уведомления". Последното е от тази сутрин.

„Този човек почина през 2009 година. Малко по-късно се споминаха и родителите му. Наследниците му продадоха апартамента и се изнесоха от България“, разказаха живущите в блока.

 

Ако получите подобно писмо не се плашете, единствената му цел е да ви опозорят и накарат да платите старите и несъбираеми вече дългове. В случая Найден Найденов, починал през 2009 година, получава поредно подобно съобщение

Потресаващото в случая е не това, че търсят дългове от умрял, защото наследниците му получават, както неговите активи, така и пасиви, а фактът, че претендират за заплащане на задължения, датиращи от поне 18-19 години, т.е. - с отдавна изтекла давност.

Последните няколко правителства уж се опитаха да регламентират работата на колекторите, но така и не успяха, колкото и да се хвалят днес. Фирмите уж нямат право да притесняват т.нар. си длъжници извън работно време, но го правят.

Нямат право и да се обаждат всеки ден, нещо, което също нарушават, а също така да начисляват неправомерно такси, да разгласяват информацията за длъжниците и да използват обиди и заплахи. Подходът на колекторите обикновено е брутален и не се спират пред нищо, за да изтормозят "жертвата си".

Обикновено те претендират за стари дългове по прекратени договори към мобилни оператори, които обаче са с давност 3 години и реално са несъбираеми.

Заради това компаниите ги продават буквално за стотинки на фирми като „С.Г.Груп“, които не разчитат на законови похвати, а на най-обикновен телефонен или публичен тормоз (да залепят табло на вратата ти), за да те накарат да платиш дори частично част от дълга.

  Източник: flagman

Свързани статии