Актуално

На фокус

КОД:Ние сме създали решението преди да възникне проблема

КОД:Ние сме създали решението преди да възникне проблема

24.03.2021

Втори Фронт

1525


Човекът, посочен от Комисията за досиетата, като свързан с бившите служби на ДС, вече е подал заявление за оттеглянето си от листата на КОД в 19 МИР.   

Петър Москов :Предварително сме създали надежден механизъм, който да ни гарантира, че дори и да се окаже такъв човек в нашите листи, той ще бъде отстранен и сред реалните кандидати на КОД, в крайна сметка няма да има хора обвързани с БКП старите служби.

Това е истинското политическо решение.  Политическата отговорност те задължава да залагаш норми, които да гарантират правилните решения и да пресрещат негативните възможности. Декларациите, които само кандидатите на КОД бяха задължени да подпишат предварително, са именно такава гаранция.   Затова ние посрещнахме новината спокойно, без притеснения и без да бързаме да излизаме с нарочни медийни съобщения.

Но сме изключително сме отвратени от злобните, ехидни реакциите на партии, чиито листи са пълни с партийни секретари, техните деца, роднини и наследници  и щатни служители на ДС.

За съжаление те ми припомниха  онази грозна сцена, която преди години ме впечатли със същото злорадство и ехидност на депутатите от БСП в народното събрание, когато обявяваха оцелелите от лагерите Николапетковисти за агентина ДС..

Ваньо Шарков: Това е разликата между нас и всичкиостанали, за нас не е важно само да бъдат обявявани, а трябва да се прилагат активни действия за недопускането до органите на властта, медиите и финансовите ресурси на държавата. Това, което за другите е пожелателно, показахме, че за нас вече е действаща норма.

Свързани статии

Левицата