Актуално

На фокус

Кметът на Перник: БСП е в идейна безпътица. Нинова живее в неин си свят

Кметът на Перник: БСП е в идейна безпътица. Нинова живее в неин си свят

22.12.2020

Glasove

356


„БСП е в идейна безпътица и в организационна катастрофа. Корнелия Нинова живее в неин си свят, тя си е самодостатъчна“, заяви кметът на Перник Станислав Владимиров предаването „Тази сутрин“ по бТВ. Междувременно Изпълнителното бюро на ОбС на БСП в Перник застана категорично и единодушно зад кмета социалист Станислав Владимиров, съобщава БНР. Местните социалисти заявяват, че двете позиции на националното ръководство на столетницата по повод предстоящи реформи в сферата на културата в Перник и във връзка с повишаването на такса смет в селата в Пернишко са прибързани и изработени без да е воден разговор с кмета и неговия екип, с групата общински съветници и без да се потърсят фактите. От левицата се разграничиха от кмета си публично, след като стана ясно, че възнамерява да вдигне такса смет в града и да реформира средствата за култура на Перник. В позиция до националното ръководство на БСП социалистите от Пернишко акцентират върху добрите резултати от управлението на Станислав Владимиров. Те посочват, че най- важната оценка- тази на хората вече е получена. БСП от повече от 15 години не е имала „Кмет на годината“, а сега с гласуването на хиляди хора от цялата страна Станислав Владимиров заслужено спечели този приз, се казва в документа. Според местната структура на БСП, отзвукът от двете позиции на ИБ поставят партията в изключително деликатна позиция в навечерието на предстоящи парламентарни избори. „Внушенията, които се правят в тези документи обслужват не само основния политически опонент на БСП в лицето на ГЕРБ, а и сриват доверието в нашата партия”, подчертават от БСП в Перник, съобщава още БНР.

От доста отдавна съм в партията, бил съм секретар. Аз съм потомствен социалист – прадядо ми е бил народен представител, това Корнелия Нинова не го знае. Тя се опитва да печели евтини политически дивиденти“, заяви още по бТВ Владимиров.

По думите му по телевизията на БСП се води кампания срещу него. „Очертава се една тенденция, че хората, които са победили ГЕРБ, Нинова не ги харесва. Тръгна атака към президента Румен Радев, после към мен – през нашата телевизия. Очертава се подмяна на вота на избирателите“, смята Владимиров.

Източник: Гласове

Свързани статии