Актуално

На фокус

Кирил Петков поиска оставките на директорите на ДКК

 Кирил Петков поиска оставките на директорите на ДКК

19.08.2021

Втори фронт

593


Министърът на икономиката Кирил Петков обяви, че иска оставката на Съвета на директорите и на директора на Държавната консолидационна компания (ДКК), предаде „Марица“.

Причината се крие в лошите финансови резултати и спъване на работата на ВМЗ Сопот от страна на Съвета на директорите и необходимостта от промени в дейността на ДКК. Той обяви това днес във ВМЗ Сопот, където бе на среща с изпълнителния директор инж. Иван Гецов, председателите на двете синдикални организации - КТ "Подкрепа" и КНСБ Димитър Атанасов и Иванка Иванова. В срещата участваха и синдикалните лидери на национално ниво - Димитър Манолов и Валентин Никифоров.

Министърът на икономиката уточни, че ако четиримата членове на Съвета на директорите и директора на ДКК не подадат оставки, той ще ги уволни.

От края на април, когато в ситуация на мораториум върху назначенията, беше избран новия състав на Съвета на директорите, досега ВМЗ е загубило 6 млн. лева. Освен това Кирил Петков каза, че не иска оставката на инж. Иван Гецов и оценява работата му като много добра.

Има пари за заплати за дълъг период от време. Работниците не бива да се безпокоят, увери инж. Гецов.

   Източник: eurocom

Свързани статии

Левицата