Актуално

На фокус

Кирил Петков е само безсубектен инструмент на чужда геостратегия в България.

Кирил Петков е само безсубектен инструмент на чужда геостратегия в България.

02.07.2022

Боян Чуков, фейсбук

1725


Драмата с руските дипломати в България се разви съгласно предварително набелязаните планове на куриращите нашата страна външни фактори. Кирил Петков е само безсубектен инструмент на чужда геостратегия в България. Изказаното предположение от някои, че посланик Митрофанова блъфира е меко казано изпълнено с предварителни, но неоправдани нагласи и желания. Ходовете на руското посолсто в София са координирани и съгласувани с Москва, която очевидно допуска прекъсване на дипломатическите отношения между Русия и България. От днес България е в група съставена от следните държави: Естония, Латвия, Литва, Полша, Украйна, Румъния, Молдова и Турция. Това е разширеният вариант на "Междуморието" ("Интермариум"), което има предназначение на "бодлива тел" около югозападните граници на Русия. И има релефна военна проекция. България (нейната територия) се превръща в прифронтова държава. Последствията за България ще бъдат подобни на тези за страните от Прибалтика. Предстоят драматични моменти в нашата икономика и нарастване на социалното напрежение. Навлизаме в енергийна мизерия и ежедневен недоимък.

Подкрепата на ЕС и НАТО на действията на Кирил Петков е косвено доказателство, че нашата страна се ангажира тотално с най-агресивната и антируска зона в Източна Европа.

Макрон излъга доверието на наивните, глуповати и продажни управляващи в София. Френският президент нанесе унищожителен удар върху културния канон на българския народ с премахването на "историческите подробности" в делегираната от София преговорна рамка на ЕС със Северна Македония. Мисля, че повечето от българите се убедиха, че не са нищо повече от "разходен материал" в Голямата игра на набиращата обороти Трета световна война.

Свързани статии