Актуално

На фокус

Кирил Добрев: И след 20 кампании за номинации, пак Радев ще е кандидатът на социалистите

Кирил Добрев: И след 20 кампании за номинации, пак Радев ще е кандидатът на социалистите

19.09.2021

Втори Фронт

465


“Борисов и Нинова са като близнаци по начина, по който говорят. Затова може би хората отказват да гласуват за тях. БСП имаме кандидат за президент още от 17 април 2021 г. След изборите на 4 април, предизборният щаб на партията в цял абзац в доклада си отчете като грешка, че не сме подкрепили нашата кандидат-президентска двойка. И затова веднага взехме решение, че ги подкрепяме”. Това заяви пред БТВ Кирил Добрев, член на НС на БСП.

Той обясни, че процедурата за номинации след вече взето решение на пленума на левицата е евтин театър за популярност, от който само партията губи. “90 % от организациите на БСП са взели решение за подкрепа на двойката Радев - Йотова. И още 20 кампании за номинации да има, отново Румен Радев ще има най-много”, каза още Добрев. По думите му номинациите са направени, а сега се налага да се преповтарят, заради емоционалното състояние на ръководството. “Радев е сам на терена и е символ на промяната. Хората искат тази промяна”, каза още той.


Добрев коментира и новия проект на Кирил Петков и Асен Василев.


Според него те са продукт на това, че трите протестни партии са се скарали в парламента и са оставили вакуум. “Тези двамата са флексабилни, имат нюх и за политика, и за бизнес и просто напипаха тази свободна ниша. Ако те получат висок резултат, виновни ще са БСП и ГЕРБ, защото с постоянните си критики ги легитимират и популятизират”, каза още Добрев. Той бе категоричен, че не вижда подкрепа от страната на президента към новия проект. “Ако Румен Радев искаше партия, то тя вече щеше да е факт, щеше да в спечелила изборите и в момента щеше да управлява”, добави той. 
 

Според Добрев за една година от вътрешнопартийния избор за председател на БСП, Нинова е станала абсолютен лидер. “Тя е нещо като африкански президент, на който народът му или бяга,  или седи мирно и гледа със страхопочитание заредения автомат на своя лидер. Оттогава имахме 2 избора и в тях загубихме 600 000 гласа, т.е. по-голямата част от феновете на БСП”, обясни Добрев. Относно лидерския въпрос той заяви, че Нинова ще стои начело на БСП пожизнено или докато не си тръгне сама. “Ние имаме шансове да сме втори, но и четвърти. Имам политически и емоционален шок, защото преди избори винаги се караме с потенциалните си партньори. Ето сега с Кирил Петков и Асен Василев. Винаги си мисля, че Харвард и Сорбоната все пак могат да намерят общ език”, каза в заключение Добрев.

Източник: бТВ, Гласове

Свързани статии