Актуално

На фокус

Керемедчиев: Русия ще има ново военно аташе и нови шпиони

Керемедчиев: Русия ще има ново военно аташе и нови шпиони

21.12.2020

frognews

298


Изгонването на един дипломат не означава намаляването на числеността им. Ще има ново военно аташе и ще бъдат използвани нови шпиони. Това обясни дипломатът Милен Керемедчиев във връзка с изгонения руски дипломат от страната за шпионаж. Има две причини затова. От една страна САЩ започна да налага санкции срещу Турция и това променя източното крило на НАТО. По този начин фокусът се поставя върху Румъния и България като по-надежден партньор.

Втората страна е спорът между България и Македония.

Русия има интерес от забавяне на влизането на Македония в Европейския съюз. В момента нашата позиция ги устройва, защото ситуацията е нестабилна, тъй като партии като ВМРО започват да набират скорост и преговорите започват да буксуват, посочи той пред Нова теевизия.

Керемедчиев предупреди, че натискът заради "Балкански поток" е върху България и може да се очаква администрацията на Байдън да бъде по-остра.

Във връзка с изявлението на Ердоган и приветствието му по време на конгреса на ДПС, Керемедчиев заяви, че обръщението е било послание към българския народ. Турция би искала ДПС да има по-силно влияние в следващото управление.

Източник: frognews

Свързани статии