Актуално

На фокус

Къде и как е възможна ваксинация срещу Covid-19 през уикенда

Къде и как е възможна ваксинация срещу Covid-19 през уикенда

20.02.2021

БНР

321


Съгласно разпореждане на премиера Бойко Борисов през уикенда регионалните здравни власти в страната трябва да осигурят зелен коридор за ваксинация срещу Covid-19 за всички желаещи. До момента няма оповестена заповед по темата от страна на Министерството на здравеопазването.

Някои от областните инспекции обаче са публикували информация на интернет страниците си за възможност за ваксиниране през уикенда.

На сайтовете на инспекциите във Варна, Благоевград и Русе са оставени телефони, на които желаещите имунизация през уикенда трябва да се запишат.

РЗИ-Бургас е обявила, че всички желаещи могат да се имунизират със средството на "АстраЗенека" без предварително записване между 9 и 15 часа в събота и неделя в два имунизационни кабинета в града.

В Шумен ваксинации също ще се извършват без предварително записване между 10 и 16 часа в неделя.

Имунизационният кабинет в Перник ще работи и в двата почивни дни от 11 до 13 часа.

В София вчера имунизации за желаещите пълнолетни се извършваха в болница "Пирогов". Директорът ѝ Асен Балтов заяви, че такава възможност ще е достъпна в събота и неделя. Към момента няма информация от столичните здравни власти относно режима през почивните дни.

Вчера у нас пристигнаха 57 600 дози от ваксината на "АстраЗенека". Те ще бъдат разпределени към РЗИ-тата в страната, съобщиха от здравното министерство. В понеделник се очаква следващата доставка - от 25 740 дози от препарата на "Пфайзер/Бионтех", уточняват от ведомството. 

Свързани статии