Актуално

На фокус

Караянчева: "Видяхме и издигната срещу сградата на парламента бесилка"

Караянчева:

13.01.2021

Втори Фронт

302


“Видяхме и издигната срещу сградата на парламента бесилка. Нека никой от нас не се поддава на илюзията, че тази бесилка беше послание единствено към политическите му опоненти. Тя беше доказателство, че всички можем да станем жертва на конфронтацията помежду ни, когато тази конфронтация е безпринципна, руши подпори и изгаря мостове.”

Това беше част от речта на председателят на 44-то Народното събрание Цвета Караянчева при откриването на новия политически сезон след ваканция на политиците.

Днес се открива последната  парламентарна сесия за сегашния парламент.

Караянчева призова в речта си да се спре  подкопаването в изборния процес и внушенията за манипулация на вота призова.

“Предстоят първите парламентарни избори, които ще бъдат организирани от правителство, в което ГЕРБ е големият коалиционен партньор. Някои политици и политически сили отсега започнаха атака срещу предстоящия вот“, заяви тя.

Цвета Караячева, която е твърдо против гласуването по пощите подчерта, че още през октомври е изпратила писма до европейските институции да изпратят наблюдатели, за да бъдат спокойни българските граждани за честността на вота.

От Герб, обаче на дава отговор как ще гласуват българите в чужбина, които ще имат проблем заради пандемичната ситуация да дадат своя вот в избирателна секция като нямат да имат възможност да използват за това пощи.

 

Свързани статии